Одним із ключових факторів для належного здійснення захисту нашої держави є якісна підтримка та забезпечення наших воїнів всіми необхідними технічними та матеріальними ресурсами. Для досягнення цих цілей надзвичайно важливою є комплексна взаємодія між всіма державними структурами, як науковими, так і оборонними.

   14 серпня кафедра твердотільної електроніки та інформаційної безпеки (ТЕІБ) спільно із Департаментом кіберполіції Національної поліції України здійснили передачу 6 FPV дронів на потреби Поліції спеціального призначення ГУНП в Закарпатській області. Передача була реалізована в рамках співпраці згідно меморандуму, підписаним між Ужгородським національним університетом та Департаментом кіберполіції Національної поліції України 12 травня 2023 року.

   Дана подія є черговим кроком співпраці в напрямку розробки та створення безпілотних літальних апаратів і передачі їх безпосередньо військовим, для використання на полі бою.

   Представниками на зустрічі від кафедри твердотільної електроніки та інформаційної безпеки Ужгородського національного університету були професор Пагіря М.М. і аспірант Боценюк Л.Р.

 Представником від Департаменту кіберполіції Національної поліції України був присутній організатор та ініціатор даної передачі, підполковник Танчинець М.М. Саме він виступав сполучною ланкою для комунікації між кафедрою ТЕІБ та військовим підрозділом, якому було передано FPV дрони.

  На зустрічі, окрім передачі дронів, на основі побажання військових та їх потреб на даному етапі обговорено та сформовано майбутні напрямки для нашої подальшої плідної двосторонньої співпраці.

Аспірант кафедри ТЕІБ УжНУ, Любомир Боценюк