За традицією 1 вересня в Ужгородському національному університеті розпочали урочистостями.  Із вітальною лекцією для першокурсників виступив переможець міжнародного конкурсу «AI at Work», і за сумісництвом випускник кафедри ТЕІБ, Павло Данилюк.

Шлях Павла починався із практики на кафедрі ТЕІБ. Далі він був класичним програмістом, займався автоматизацією тестування та розробкою додатків для Android. Але потім знайшов себе на одній з no code платформ coda.io, та став там топовим спеціалістом.

Протягом години першокурсники отримали важливі поради не тільки про роботу в ІТ,а й загалом.

Випускник кафедри ТЕІБ також розповідав про свій Android-додаток Three.do. Це мінімалістичний таск-менеджер із плитковим інтерфейсом. За цей час програма отримала фічеринг на Product Hunt, понад 5000 установок. За Android-розробку Данилюк взявся після відходу з постійної роботи у 2015 році. Головна особливість програми – швидке додавання нагадувань.

Під час зустрічі говорили не тільки про знання, а й заробіток, який вони можуть принести. Кожен додаток Android в середньому має 39 дір безпеки. Зловмисники можуть використовувати діру в безпеці, щоб фальсифікувати інформацію. Звичайно, знання професіонала із захисту інформації повинні бути дуже високими, щоб мати можливість знайти і використати локалізовану помилку, тому це, очевидно, обмежує її потенційне використання. Павло радить такі навички використовувати як хобі, яке дуже добре оплачується.

    Найцінніші поради студенти отримали наприкінці. Павло озвучив три кроки, які потрібно робити вже зараз : «Ми спочатку позбуваємося меншовартості, далі люто і жадібно практикуємо свій фах. І найголовніше – вчимо англійську!»

«Працювати під час війни – важко, але потрібно робити це так, ніби завтра перемога»,- наголосив Павло Данилюк.

Кафедра твердотільної електроніки та інформаційної безпеки фізичного факультету під керівництвом Василя Різака пишається своїми випускниками, і бажає не зупинятися на досягнутому.

А нашим першокурсникам бажаємо легкого навчального процесу із нашими висококваліфікованими викладачами!

Сподіваємося, що такі заходи стануть традиційними на кафедрі, адже вони допомагають студентам дізнатися більше про навчання, університет, що, звісно, допомагає здобуттю нових знань і навичок.

Текст і фото Яна Легеза