Представники австралійської поліції проводитимуть курси із кібербезпеки для чотирирічних дітей (відвідують садочки) через побоювання, що деякі з дітей можуть бути залучені до публікацій сексуальних матеріалів.

Про це повідомляє Australian Associated Press.

«Наші правоохоронні органи помічають шокуючі випадки, коли чотирьохрічні діти знімають матеріал сексуального характеру, завантажують його в соціальні мережі, таким чином стаючи об’єктом зацікавлення сексуальних інтернет-злочинців», – заявив у вівторок міністр з питань кібербезпеки Ангус Тейлор.

З кінця березня федеральний уряд Австралії розширює існуючу програму освіти у відповідь на побоювання з приводу інцидентів, пов’язаних з появою малолітніх жертв.

Депутат від ліберальної партії Анна Рустон зазначила, що безпека в Інтернеті є ключовим фактором, оскільки зростає доступ до цифрових технологій.

Читайте також: З початку року понад 80 дітей загинули через конфлікти на Близькому Сході – ЮНІСЕФ

«Все що ми можемо зробити для забезпечення кіберзахисту наших молодих австралійців – є абсолютним пріоритетом», – заявила вона, представляючи ініціативу уряду.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Всесвітній день безпечного Інтернету.

Мета Дня – пропаганда більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних технологій, передусім, серед дітей і молоді.

Всесвітній день безпечного Інтернету проводиться з 2004 року в країнах Європейського союзу під патронатом Європейської комісії з інформаційного суспільства і ЗМІ у вівторок другого тижня лютого.