З 03 квітня 2017 року в рамках святкування Днів науки в Ужгородському національному університеті оголошено конкурс інноваційних ідей «Стартап – УжНУ».

Мета конкурсу – популяризація інноваційної та підприємницької діяльності молоді, розвиток творчого потенціалу студентів, підвищення рівня наукових розробок молодих учених, створення умов реалізації інноваційних ідей.

Прості кроки на шляху до успіху:

  1. Ознайомитися з інформацією про конкурс та наказами в долучених файлах,
  2. Зареєструватися для участі в конкурсі на сайті УжНУ.

Дедлайн  23 квітня 2017 року.

Ознайомитися з наказом можна тут.

Детальніша інформація про конкурс тут.

Бажаємо успіху! Дайте своїм ідеям шанс стати реальністю!

У 2016 році вперше в Ужгородському національному університеті відбувся конкурс інноваційних ідей “Стартап-УжНУ”, в якому взяли участь студенти, аспіранти та молоді вчені фізичного, математичного, біологічного, медичного, стоматологічного, географічного, філологічного  факультетів, а також факультетів туризму і міжнародних комунікацій та інформаційних технологій. Загалом було представлено 19 проектів, 13 з яких дійшло до фіналу.

Перемогу в конкурсі “Стартап-УжНУ” здобули: перше місце завоювали два проекти представників фізичного факультету, а саме – команда з кафедри прикладної фізики у складі Ю. Пала, С. Цонинця та І. Марушки за створення інтелектуальних сенсорів, та Т.  Феделеш і А. Лукач за розробку приладу точкового гасіння пожежі у приміщеннях. Два другі місця розподілили між собою проекти, представлені кафедрою мікробіології, вірусології та імунології медичного факультету (керівник команди В. Пантьо), та кафедри програмного забезпечення систем (керівник команди В. Поліщук). П’ятьом проектам конкурсна комісія присудила треті місця. Один з них стосується створення студентської інтернет-мережі, а реалізацію інших чотирьох запропоновано здійснити органам місцевої влади.

За вагомі досягнення в науковій роботі, за результати участі у всеукраїнських олімпіадах і конкурсах та активну громадську діяльність протягом 2016 року молодим вченим та студентам було надано матеріальне заохочення та премії в сумі 867301,50 грн.

За результатами конкурсу“Стартап-УжНУ” було премійовано 11 переможців на загальну суму  53625,0 грн. 

http://www.uzhnu.edu.ua/uk/news/startap-nauku-tvoryat-molodi—12035.htm