НАТО планує протягом наступних трьох років витратити 3 млрд євро на модернізацію своїх супутникових та комп’ютерних технологій через необхідність протистояти новітнім загрозам, повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника в Альянсі.

“Прагнення утримати хакерів і інші загрози, у тому числі іранські ядерні ракети, а також інвестиції НАТО підтверджують, що війни ведуться як в комп’ютерних мережах, так і в повітрі, на суші і на морі”, – зазначає агентство. 

Співрозмовник Reuters в Агентстві зв’язку та інформації НАТО зазначив, що інвестиції Альянсу включають в себе 1,7 млрд євро в супутникові системи зв’язку для поліпшення підтримки військ і кораблів, а також для допомоги у використанні безпілотних літальних апаратів. 

Крім того, Альянс планує вкласти близько 800 млн євро в комп’ютерні системи, які задіяні в управлінні повітряною і протиракетною обороною. 

71 млн євро буде спрямований на вдосконалення захисту 32 головних штабів НАТО від кібератак. Ще 180 млн євро будуть інвестовані в захист мереж мобільного зв’язку для військовослужбовців НАТО на місцях.

Нагадаємо, що в лютому НАТО схвалило оновлений план кіберзахисту і план дій з використання кіберпростору в якості оперативного середовища.