Форум із кібербезпеки Dessert відбувся в Університеті банківської справи
25.05.2016
0 304
0O7A2669

Днями в ДВНЗ «Університет банківської справи» відбулося відкриття форуму з кібербезпеки Dessert, що об’єднав українські та світові компанії, розробників, наукові організації та університети, стартап-акселератори, експертів і інвесторів з Великої Британії, Італії, Швеції, Естонії, Греції, Австрії та України для обговорення тенденцій і рішень у галузі сучасних технологій, IT-сервісів, надійності і кібербезпеки.
Читайте також: Університет банківської справи отримав гран-прі за досягнення в працевлаштуванні випускників

Організатори заходу – Університет банківської справи, Національний аерокосмічний університет ім. М.Є.Жуковського «ХАІ», Київський національний університет ім.Т.Г.Шевченка, Чернівецький національний університет ім.Ю.Федьковича, Науково-виробниче підприємство «Радій», Українська Секція ІЕЕЕ.

На сьогодні Університет банківської справи працює над відкриттям нової спеціальності «Кібербезпека в банківській сфері». Як зазначив кандидат технічних наук Олександр Гордєєв, у навчальному закладі вже відкрито Центр досліджень та розробки, створена лабораторія дослідження уваги і поведінки людини. Завдяки підтримці шведської високотехнологічної компанії «Tobii» та проектам Tempus «Модернізація післядипломної освіти з безпеки і стійкість в гуманітарних і промислових областях» та «Центру передачі знань – від прикладного дослідження і обміну технологічно-підприємницькими ноу-хау до розробки міждисциплінарних модулів» лабораторія була оснащена унікальним високотехнологічним обладнанням: портативним пристроєм – eye-tracker та мобільним – glasses (окуляри). Лабораторія проводить дослідження людино-машинної взаємодії та аудиту використання веб, мобільних і десктопних програмних додатків.
Читайте також: Університет банківської справи – лідер наукової та науково-технічної діяльності

За словами Олександра Гордєєва, Університет банківської справи братиме участь у впровадженні Стратегії кібербезпеки України, яку в березні 2016 року підписав Президент України Петро Порошенко.

Головною особливістю CYBER FORUM 2016 DESSERT B2S–S2B є те, що він, базуючись на 10-річному досвіді проведення найбільшої в Східній Європі конференції з гарантоздатних (надійних і безпечних) інформаційних технологій DESSERT (Dependable Systems, Services and Technologies), спрямований на реалізацію концепції Business to Science (B2S) – Science to Business (S2B).