У комітеті з виборів до Конгресу Демократичної партії підтвердили інформацію про кібератаки на свої сервери. Компанія Actblue, яка збирала пожертви для партії, повідомила, що її комп’ютерні системи не зламані.

0,,18576728_403,00

 

Представник комітету з виборів до Конгресу Демократичної партії (DCCC) підтвердили в п’ятницю, 29 липня, що на його сервери була здійснена кібератака, аналогічна тій, об’єктом якої раніше стали комп’ютерні системи національного комітету Демократичної партії (DNC) США.

У DCCC уточнили, що негайно після події вжили необхідних заходів і залучили експертів з компанії CrowdStrike, в завдання яких входить встановити обставини злочину. На даний момент розслідування триває.
Тим часом, компанія Actblue, що займалася збором пожертвувань для Демократичної партії, повідомила, що її сервери не були зламані, їх безпеки нічого не загрожує.
Як припускали раніше експерти, спроба злому могла бути пов’язана з наміром отримати дані про спонсорів партії, а не з крадіжкою пожертвувань. DCCC займається збором коштів для претендентів на місця конгресменів. За первинною інформацією, на початку червня 2016 року було створено інтернет-сторінка, яка є двійником її основного сайту. Деякий час весь інтернет-трафік по пожертвам переадресовує на неї.
IP-адреса сайту-двійника був схожий з тими, що використовувала одна з груп хакерів, які здійснили кібератаку на поштовий сервер національного комітету Демократичної партії США. Експерти і політики не виключають, що за обома атаками стоять хакери, пов’язані з Росією. Російська влада називають ці припущення абсурдними.