maxresdefault_0-1100x530

В університеті Південної Каліфорнії розроблений бот SimSensei, який може діагностувати депресію і посттравматичний синдром за кількістю голосних звуків у мові людини, пише портал «Такі справи».

Творці SimSensei спиралися на дослідження, які доводять, що психічні розлади призводять до змін у мові. Так, у пацієнтів з депресією спостерігається мовна монотонність, вони менше жестикулюють, роблять більше пауз між словами.

Робота машини заснована на простому принципі. Спочатку бот розмовляє з пацієнтом. Потім програма залишає в мові тільки голосні звуки і аналізує їх частоту. Далі, згідно з алгоритмом, інформація класифікується.

В результаті роботи машини виходить модель. Зазвичай графік пацієнта з депресією порівнюється з графіком «нормальної» мови.

Різниця в співвідношенні графіків пацієнтів з депресією і без депресії не сильно відрізняються, проте SimSensei досить і цієї інформації для правильного діагностування.

Як писала Politeka, в Китаї фахівцями заводу робототехніки «Іфен» був розроблений паркувальний робо-автомат. Він працює повністю самостійно, не вдаючись до допомоги людини-оператора, і являє собою платформу підйомник на Коласа, трохи довшу, ніж стандартні легкові автомобілі.