Кібербезпека створює найважливіший фундамент, необхідний організаціям для захисту власних активів, створення атмосфери довіри, що сприяє зростанню і розвитку. У той же час, дослідження показують, що до 2019 року в світі буде не вистачати двох мільйонів кваліфікованих ІБ-фахівців. Щоб не допустити цього, Cisco представляє стипендіальну програму з кібербезпеки, на яку виділяється 10 млн доларів. Компанія також розширює портфоліо сертифікатів в сфері інформаційної безпеки.

Глобальна стипендіальна програма з кібербезпеки

  • Cisco інвестує 10 млн доларів в розраховану на два роки глобальну стипендіальну програму з кібербезпеки, покликану збільшити число фахівців, що володіють необхідною підготовкою в цій області.
  • У програму Cisco входять навчання, виробнича практика і сертифікація відповідно до вимог галузевої спеціальності «аналітик центру моніторингу та управління інформаційною безпекою» (Security Operations Center Analyst).
  • Програма буде реалізовуватися з серпня 2016 р спільно з авторизованими партнерами Cisco по навчанню.

Зміни в програмах сертифікації

  • Cisco вводить нову програму сертифікації Cyber Ops і переглядає програму сертифікації CCIE Security.
  • Програма CCNA Cyber Ops сфокусована на підготовці аналітика центру моніторингу та управління інформаційною безпекою (Security Operations Center, SOC), де камера визначатиме атак. ІТ-персонал отримає ряд навичок, необхідних для роботи в такому центрі, а також засвоїть принципи координації дій для відбиття атаки.
  • CCNA Cyber Ops розширює існуючу програму сертифікації рівня associate, куди входить спеціальність CCNA Security (основний напрямок – адміністратор мережевої безпеки).
  • Оновлення програми сертифікації CCIE Security націлені на формування практичних навичок і знань експертного рівня, необхідних для роботи в умовах еволюції технологій і загроз безпеці. Зміни включають оцінку знань за такими новітніми технологіями забезпечення безпеки, як вдосконалена захист від загроз (Advanced Threat Protection), вдосконалена захист від шкідливого ПЗ (Advanced Malware Protection), системи запобігання вторгнень наступного покоління (Next-Generation IPS), віртуалізація, автоматизація та інформаційне взаємодія. Програма також передбачає новий підхід до оцінки кандидата, який стимулює придбання знань і навичок у сфері таких технологій, що розвиваються, як программируемость мереж, хмарні мережі та Інтернет речей.

«Без кібербезпеки неможливо досягти успіху в цифрову епоху. У різних країнах від різних керівників ми чуємо, що інновації в цифровому світі стримуються міркуваннями безпеки. Значить, попит на фахівців з новими навичками зростає. Ми розробили цю стипендіальну програму, щоб дати різкий поштовх розвитку фахівців. Ми також прагнемо сприяти диверсифікації індустрії інформаційної безпеки завдяки залученню нових людей з різних країн, включаючи ветеранів, жінок і молодих фахівців, які стануть професійно займатися кібербезпекою », – зазначає Жанна Беліво-Данн (Jeanne Beliveau-Dunn), віце-президент компанії Cisco, генеральний менеджер підрозділу Cisco Services.

Детальна інформація про програму Cisco Global Security Scholarship розміщена на сайті Cisco.com/go/Security Scholarship.