bgqgo2rs

 

Найвища в світі на сьогоднішній день пропускна здатність для одиночного оптоволоконного з’єднання досягнута на ділянці між лабораторією компанії BT в Іпсвічі і будівлею BT Tower в Лондоні. Отриманий результат – 5,6 ТБ / с – є істотним поліпшенням в порівнянні з минулим рекордом – 3 ТБ / с, встановленим в 2014 р

Для того, щоб забезпечити сумарну швидкість, що дозволяє завантажити 200 фільмів HD за секунду, інженери BT використовували 28 субканалов з пропускною здатністю по 200 Гб / с кожен.

Демонструючи потенціал існуючої оптоволоконної структури Інтернету, BT і Huawei також досягли швидкодії 2 Тб / с на сегменті опорної мережевий магістралі довжиною 727 км, що з’єднує Лондон з Дубліном. До складу цієї ділянки входить сегмент підводного кабелю без ретрансляторів довжиною 133 км між Дубліном і Холихед в Уельсі.

«Вкрай важливо, щоб наші базові мережі встигали за зростанням вимог до смуги пропускання, викликаним поширенням високошвидкісного оптичного підключення до Мережі, контенту високої чіткості (HD), смартфонів і планшетів 4G, а в майбутньому і 5G-сервісів», – зазначив Говард Уотсон ( Howard Watson), виконавчий директор BT Technology, Service and Operations.

BT також працює над технологією G.fast, яка дозволяє підняти пропускну здатність мідних з’єднань до 300 Мб / с.