В оборонному відомстві США похвалили “хороших хакерів”.
148268

Хакери допомогли Пентагону підвищити безпеку комп’ютерних систем

       Спеціальна програма Пентагону по залученню хакерів для перевірки надійності комп’ютерних систем оборонного відомства “перевершила всі очікування” військових. Про це в ході технологічної конференції заявив міністр оборони США Ештон Картер. За його словами, для участі в проекті зареєструвалися понад 1,4 тис. хакерів, що “пройшли перевірку”. “Вони виявили вже понад 100 жучків”, – сказав Картер, маючи на увазі вразливості в програмному забезпеченні відомства. За його словами, вони також “допомагають нам зміцнювати безпеку, причому з мінімальними витратами: за рахунок блискучих навиків “хороших” хакерів в протистоянні “поганим”.

     Картер констатував, що успіх програми “перевершив всі очікування”. Пентагон оголосив про спеціальну програму для хакерів в березні нинішнього року. Її потенційний учасник повинен був бути громадянином США і мати хакерський “послужний список”. В останні роки Пентагон неодноразово піддавався масованим атакам хакерів, найпотужніша з яких відбулася в кінці 2014 року. Раніше про аналогічні програми оголошували компанії Google, Facebook, Yahoo і Microsoft. Читайте також: Українські хакери зламали корпоративний сайт російського Першого каналу.

    У червні 2015 року хакерські атаки активізувалися по всьому світу. 5 червня хакери викрали інформацію про 4 млн держслужбовців США. 9 червня сирійські хакери зламали сайт армії СШАі залишили там кілька повідомлень. Одне з них свідчить: “Твої командири посилають тебе померти в бою”. 14 червня хакери зламали комп’ютер Ангели Меркель і відправили кілька листів від її імені. Зловмисники проникли в мережу бундестагу через “троянський вірус”. А через пару днів найбільше сховище паролів заявило про хакерську атаку на свої бази. Видання Newsweek писало, що хакери стали найпотужнішою зброєю Росії. В жаргоні хакерів існує поняття ефекту “від кібернетичного до фізичного”. Це означає здатність хакера впливати на реальний світ за допомогою інструментів у віртуальному. І часто цей вплив має деструктивний характер. Причетність до таких атак Росії дуже турбує Захід, оскільки це єдина країна, яка на сьогодні намагається поєднувати кібернетичні удари із реальним наступом танків. Раніше стало відомо, що російські хакери проникли в електронну пошту президента Барака Обами.