Завдяки спонсорам авторам найкращих робіт вручили цінні призи

  7 листопада на фізичному факультеті Ужгородського університету влаштували V обласну науково-практичну конференцію «Інформаційні технології в житті студентів та молодих вчених Закарпаття».

   Захід, який відбувається що два роки, організували кафедра твердотільної електроніки та інформаційної безпеки (ТЕІБ) УжНУ, Закарпатське відділення Українського фізичного товариства та Академія технологічних наук України.

Присутніх вітає Василь РізакПрисутніх вітає Василь Різак

   У контексті форуму відбулася сателітна конференція ACCELERATE. Зокрема, представили доповідь «CERIC-ERIC Outpost at the Department of Solid State Electronics and Information Security of Uzhgorod University» (професор, завідувач кафедри ТЕІБ УжНУ Василь Різак, професор Карлового університету, член Ради директорів Європейського консорціуму дослідницької інфраструктури CERIC-ERIC Владімір Матолін, представник CERIC-ERIC із Трієста (Італія) Салма Багдаді).

   CERIC-ERIC — це дослідницька структура відкритого доступу, представлена у 8 країнах Центральної та Східної Європи, що досліджує сучасні матеріали, біоматеріали та нанотехнології. Завдяки участі в консорціумі CERIC-ERIC УжНУ подарували надсучасне обладнання.

  Також були доповіді Владіміра Команіцького із Університету Шафарика (Словаччина), доцента Закарпатської академії мистецтв Віктора Бунди, доцентів УжНУ Магдалини Опачко, Михайла Повідайчика, Ігоря Повхана, Василя Рубіша та викладача УжНУ Михайла Пригари.

    Відтак напрацюваннями поділилися студенти й молоді вчені. На конференції розглядали такі напрямки: методи та засоби протиборства в інформаційному та кібернетичному просторі, а також обробки сигналів і зображень; дослідження в галузі інформаційно-комунікаційних технологій та їх застосування; ІТ-інновації для науки та освіти.

    Серед напрямків також — мікропроцесорні інформаційні системи; методи і засоби; веб-технології; комп’ютерні системи та мережі; високопродуктивні обчислювальні системи; паралельні та розподілені обчислення; захист інтелектуальної власності; нові форми навчання з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

    Молоді науковці представляли свої напрацювання, супроводжуючи презентаціями. Завдяки спонсорам — Закарпатській обласній держадміністрації, SWAN SOFTWARE SOLUTIONS, Inc., ACCELERATE — авторам найкращих робіт вручили цінні призи.

   У підсумку диплом першого ступеня та смартфон здобув аспірант фізичного факультету Владислав Густі (тема — «Використання Wi-Fi Jammer для атак на мережі Wi-Fi та способи захисту»). Диплом другого ступеня й смартфон вручили студентам інженерно-технічного факультету Ярославу та Владиславу Петечукам за роботу («Пристрій для розпізнавання та озвучення текстової інформації на базі мікрокомп’ютера Raspberry PI 3»). Другокурсниця фізфаку Юлія Мірошина («Вплив сторонніх факторів на систему голосової автентифікації для Android») стала третьою й отримала смартгодинник. Крім того, ще шестеро авторів отримали в подарунок флешки.

  Загалом молоді науковці підготували змістовні й цікаві доповіді.

Ольга Брайлян

https://mediacenter.uzhnu.edu.ua/news/fizychnyj-fakultet-proviv-konferentsiyu-shhodo-informatsijnyh-tehnologij-u-zhytti-studentiv/2019-11-09-37627