XII науково-технічна конференція «ITSec-2023»

відбулась у ДВНЗ «Ужгородський національний університет»

 спільно з НАУ

У стінах ректорату Ужгородського національного університету з 2 по 4 травня відбулась XII міжнародна науково-технічна конференція «ITSec-2023», яку відкрили ректор НАУ Максим Луцький та ректор ДВНЗ «УжНУ» Володимир Смоланка.

Даний захід відбувся за підтримки Національного авіаційного університету, Ужгородського національного університету, Наукової школи «Кібербезпека» НАУ, кафедри безпеки інформаційних технологій НАУ, кафедри твердотільної електроніки та інформаційної безпеки УжНУ, ГО «Асоціація спеціалістів кібербезпеки».

Модератор пленарного засідання від НАУ – Олександр Корченко, завідувач кафедри безпеки інформаційних технологій, доцент технічних наук. Представником Ужгородського національного університету виступив завідувач кафедри твердотільної електроніки та інформаційної бепеки,професор Василь Різак.

Конференція розпочалась зверненням Максима Луцького, ректора НАУ, у якому він акцентував на важливості проведення схожих заходів для наукових спільнот. Також запропонував наступну конференцію провести у стінах Національного авіаційного університету. Ректор НАУ зауважив,що такі доповіді  з практичним застосуванням захисту інформації є актуальні для кожного з нас в умовах війни.

З вітальним словом до учасників конференції також звернулись інші запрошені гості: ректор ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Володимира Смоланка, заступник голови ЗОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Пацкан,начальник Держспецзв’язку в Закарпатській області Петро Маркевич, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту ЗОВА Мар’яна Марусинець,

начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації  ЗОВА Василь Гомонай, заступник начальника відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області Михайло Танчинець.

На закінчення конференції всі учасники були нагороджені сертифікатами про участь.

 Легеза Яна,

студентка заочного відділення журналістики

P.S. Відео автора