Мікро- та наноелектроніка – найсучасніший напрям у науці, техніці та виробництві, що дуже швидко розвивається в усьому світі. Наноелектроніка вивчає і використовує фізичні явища і процеси в електронних приладах, геометричні розміри яких сумірні з розмірами молекул і атомів. Наноелектроніка – це не тільки майбутнє, але надзвичайно важливий і перспективний напрям сучасної електроніки. Новітні швидкісні процесори й принципово нове медичне обладнання, комп’ютери, гаджети, роботи, інструменти тощо. Випускники спеціальності «Мікро- та наносистемна техніка» отримують всі необхідні знання з проектування, програмування та конструювання в мікро- і наноелектрониці. Попит на фахівців цієї спеціальності – один з найбільших в Україні та світі.
Цікавишся нанотехнологіями? На сьогоднішній день більше 50 країн активно впроваджують у своє життя цю галузь науки. Лідерами в цій галузі і є США, Японія, Південна Корея, українські вчені на 8 місці за кількістю публікацій в галузі нанотехнологій.

Зацікавило? Можемо запропонувати тобі освітню програму «Мікро- та наносистемна техніка»!

Студенти на цій спеціальності вивчають загальну фізику та вищу математику, програмування та алгоритмічні мови, схемотехніку, мікропроцесорну техніку, електроніку та моделювання в ній, фізичні основи сенсорики, матеріалознавство.

Студенти спеціальності «Мікро- та наносистемна техніка» мають змогу проходити практику на базі лабораторій фізичного факультету, Jabil Circuit, Inc.,   Flextronics International Ltd., YAZAKI, медзакладах та курортах  Закарпаття.

Здобувачі цієї освіти здатні оцінювати характеристики та параметри матеріалів пристроїв мікро- та наносистемної техніки, знати та розуміти основи твердотільної та оптичної електроніки, наноелектроніки, електротехніки, аналогової та цифрової схемотехніки, мікропроцесорної техніки, розробляти технічні засоби діагностування технічного стану мікро- та наносистемної техніки, застосовувати знання принципів дії пристроїв і систем мікро- та наносистемної техніки.

Випускники даної спеціальності можуть найматися на роботу на підприємства, які займаються виробництвом, ремонтом, обслуговуванням, комп’ютерним моделюванням та дослідженнями матеріалів, компонентів та пристроїв електронної техніки найрізноманітнішого призначення.
Основні посади, на яких можна працювати після закінчення навчання:
Інженер-конструктор наноматеріалів;
Інженер-метролог в галузі нанотехнологій і наноматеріалів;
Інженер-мікроелектронщик;
Розробник контрольно-вимірювальних приладів;
Конструктор електронної техніки.

Перелік предметів ЗНО для вступу на спеціальність «Мікро- та наносистемна техніка»:
1. Українська мова
2. Математика
3. Предмети на вибір:
• Історія України
• Фізика
• Хімія
• Іноземна мова
• Географія
• Біологія

https://ru-ru.facebook.com/uzhnufizfak/photos/a.512359662565660/1511039592697657/?type=3&theater