У вівторок, 20 грудня, у залі засідань Вченої ради УжНУ відбулася нарада учасників проекту спільної ініціативи української компанії ІТ-Specialist та американської інвестиційної компанії Rayter Inc. Метою зустрічі стало навчання студентів cпеціальнoстi «кібербезпека» на основі сертифікату CISSP, діючого законодавства, світових методологій, посадових інструкцій та практичної підготовки. Співпраця компаній Rayter Inc та ІТ-Specialist базується на ідеї необхідності внесення змін до освітнього стандарту підготовки фахівців по кібербезпеці.

Координатор проекту в УжНУ, завідувач кафедри твердотільної електроніки та інформаційної безпеки Василь Різак розповідає про розробку навчальних планів для дисциплін бакалаврської програми «кібербезпека». Зокрема нові навчальні плани були розроблені з англійської мови. Їх метою є підготовка до здачі студентами після 2-го курсу тесту TOEFL на рівні B2. «Завдяки активній допомозі ректора Володимира Смоланки, проректорів Ігоря Студеняка та Ігоря Короля ми розробили дані програми. З англійської мови програму розробила Олена Бартош, з бібліографії – директор університетської бібліотеки Марія Медвідь, з української мови – Іван Сабадош, з технологій міжособистісних відносин та роботі в групі – Марія Кухта. Також на нашій кафедрі був розроблений навчальний план, і сьогоднішнє засідання було присвячене детальному розгляду цього плану».

Метою впровадження даної бакалаврської програми є можливість для студентів, випускників університету отримати сертифікат CISSP. Цей сертифікат визнається у всьому світі та дає можливість працювати у будь-якій організації, фірмі, що займається кібербезпекою.