У Вашингтоні припускають, що за хакерськими нападами на журналістів газети The New York Times можуть стояти російські спецслужби. Кібератака також торкнулася московський корпункт газети.

0,,16668044_403,00

 

ФБР розслідує хакерські атаки, націлені на репортерів газети The New York Times, а також вивчає можливу причетність до події російських спецслужб. Про це у вівторок, 23 серпня, заявили офіційні представники американської адміністрації, передає агентство AP. Раніше інформацію про це розповсюдив телеканал CNN.

Кібернапади були спрямовані на окремих журналістів, однак слідчі не думають, що вся комп’ютерна мережа газети була скомпрометована. Подальші подробиці повідомлені були. Незрозумілим залишається, скільки журналістів стали жертвами кібератак, а також скільки облікових записів були зламані.
Московське бюро NYT піддалося атакам
У числі постраждалих від кібернападів також значиться московський корпункт The New York Times, пише американська газета. Представник прес-служби газети Ейлін Мерфі заявила, однак, про відсутність доказів, що внутрішні системи московського бюро постраждали від кібератак.
Раніше федеральна влада почала розслідування нападу на Національного комітету Демократичної партії США, що призвело, зокрема, до витоку тисяч електронних листів, призначених для внутрішнього користування. Експерти з кібербезпеки заявили, що те, що трапилося – справа рук російських спецслужб. Порушеними також виявилися і інші інститути демократів.