Зломщики опублікували листування Філіпа Брідлава і дані про роботу одного з фондів Сороса. Повідомляється, що саме ці хакери здійснили атаку на пошту керівників Демократичної партії.

0,,16247049_403,00

Хакери, які атакували пошту керівників Демократичної партії США, можуть бути причетні до цілої серії зломів, повідомляє в четвер, 11 серпня, агентство Bloomberg. За його інформацією, саме ці хакери здійснили кібератаку на пошту колишнього командувача силами НАТО в Європі Філіпа Брідлава і сервіси інституту “Відкрите суспільство”, який є частиною групи Джорджа Сороса.

Хакери опублікували зібрану ними інформацію на сайті DCLeaks.com. Зокрема, там була розміщена листування Брідлава і дані про роботу фонду “Відкрите суспільство”. Повідомляється, що зломщики мали доступ до комп’ютерів фонду протягом року. За даними агентства, мова йде саме про тих хакерів, які здійснили атаку на Демократичну партію США і за якими можуть стояти російські спецслужби.
Розвідка США попереджала про атаку хакерів з РФ
Розвідка США попереджала високопоставлених членів Конгресу про хакерську атаку на Демократичну партію ще рік тому, повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела. За даними агентства, спецслужби тоді розповіли ряду політиків, що за кібератакою стоять два розвідувальних відомства Росії або підконтрольні їм організації. Конгресмени не могли передати цю інформацію жертвам кібератак, так як вона вважалася секретною.
Скандал з кібератакою на сервери DNC вибухнув після публікації порталом WikiLeaks майже 20 тисяч електронних листів, написаних або отриманих чиновниками комітету. Хілларі Клінтон заявила, що витік тисяч електронних листів організували російські спецслужби. “Російські офіційні відомства не мали, не мають і ніколи не займаються кібертероризмом, про це не може бути й мови”, – сказав пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.