Тазобедренный имплантат

Як очікується, з нового сплаву вийдуть надійні тазостегнові імплантати

Фахівці з США повідомили про винахід надтвердого сплаву з суміші титану і золота, який може бути використаний для виготовлення надійних медичних імплантатів.

За словами професора Емілії Моросан з Університету Райса в Х’юстоні, сплав був отриманий в ході роботи над новими видами магнітів з титану і золота.

Отриманий матеріал “показав найбільшу твердість серед усіх титаново-золотих сплавів і з’єднань, а також в порівнянні з багатьма іншими сплавами”, – зазначила Райс.

Як очікується, новий вид сплаву може стати матеріалом для особливо надійних і довговічних зубних і колінних імплантатів.

Крім того, титаново-золотий сплав може бути корисний при виготовленні спортивного інвентарю, свердел і інших інструментів.

За даними вчених, новий сплав в чотири рази міцніше чистого титану, який на сьогоднішній день є основним матеріалом для виготовлення імплантатів в медицині та стоматології.

Сучасні титанові колінні і тазостегнові імплантати можуть служити близько 10 років, після чого зношуються і потребують заміни.