Діаграма розподілу результатів ЗНО з математики свідчить про проблеми математичної освіти

1_i

Діаграма розподілу результатів тестування випускників шкіл з математики є вироком українській освіті. Про це під час засідання експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти, на якому було визначено пороговий бал «склав/не склав» для тесту з математики, повідомив учасник засідання Володимир Ковтунець.

«Насправді математична освіта в державі зруйнована, її немає», – зазначив експерт.

Зокрема, коментуючи результати тестування він зазначив, що не більше 30% випускників шкіл володіють математикою на рівні базової школи.

Також він зазначив, що якщо б комісія визначила поріг тесту на рівні 12 балів, то тест з математики не склали б 27 % учасників ЗНО.

«Це означає, що на математичних, природничих і інженерних спеціальностях нікому буде навчатись», – зазначив Володимир Ковтунец.

Як відомо, члени експертної комісії при УЦОЯО прийняли рішення встановити пороговий бал для тесту ЗНО з математики на рівні 9 тестових балів. Згідно встановленого порогу, бал «склав/не склав» подолали 85 % учасників тестування.

Тест з математики містив 33 завдання різної складності. Максимальна кількість балів, яку міг набрати учасник ЗНО правильно виконавши всі завдання тесту, дорівнює 62 балам.